๐Ÿš€ ๐—›๐—ผ๐—ด๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป

โ˜€๏ธ De start van het schooljaar is een belangrijk moment om verwachtingen te vormen van je leerlingen. Deze verwachtingen hebben een grote impact!

๐Ÿ“ Hoe worden deze verwachtingen precies gevormd? Soms raken we al snel โ€œgekleurdโ€, bijvoorbeeld door de overdracht met de vorige leerkracht of door het lezen van leerlingdossiers.

๐ŸŒ Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust van het belang van hoge verwachtingen voor iedere leerling. Op BS De Wereldster was dit het thema van de eerste studiedag na de zomervakantie. Collegaโ€™s hebben nieuwe inzichten opgedaan die helpen om alle kinderen een eerlijke kans te geven, ongeacht waar hun wieg stond of welke taal ze thuis spreken.

๐ŸŽฏ We gunnen jullie en de kinderen de komende weken een frisse, blanco kennismaking met elkaar. Streef naar het hoogste en ga ervoor!

๐ŸŒฑ O ja, merk je in de eerste weken dat je verwachtingen (nog) niet meteen uitkomen? Schroef ze niet te snel terug. Houd vol, probeer het nog een keer; misschien lukt het toch? Een kleine teleurstelling is minder erg dan het missen van een leerkans!

๐Ÿ“š Wil je meer leren over de invloed van hoge verwachtingen? Boekentip:ย https://bit.ly/3Xe0ExB